Zadnji in najmanjši član pa se zdi prej za mesto kot obratno, čeprav serija 2 active tourer še zdaleč ni majhen avto. Sploh znotraj je še kako prostoren. Posebno razlago si zato zasluži oznaka - 225xe. Če jo boste videli na zadku, boste odslej vedeli, da ta BMW poganjata dva motorja: turbobencinski 1,5-litrski trivaljnik s 100 kilovati (136 KM) in elektromotor s 65 kilovati (88 KM). Skupna moč je v tem primeru kar seštevek obeh, torej 165 kilovatov, to je 224 'konjev'. Ja, prav ste prebrali, seštevek, ker v 225xe motorja delujeta ločeno, bencinski poganja sprednji kolesi, električni pa zadnji. Zato torej še oznaka x poleg e; x za štirikolesni pogon in e za elektriko.
Polnilnih postaj je že kar nekaj, električnih avtomobilov malo in tako je postopek polnjenja precej enostaven.
V Ljubljani s polnjenjem ne boste imeli večjih težav. Polnilnih postaj je že kar nekaj, električnih avtomobilov malo in če vam mesta ne zasede eno podjetje, ki misli, da si kar lasti vse polnilnice v mestu, bo postopek polnjenja precej enostaven. S kartico, ki jo pridobite pri ponudniku, ali pa kar z registracijo na spletni strani in potem vsakič pošljete SMS, če na primer parkirate pri Ljubljanski borzi.
Lokaciji v mestu je tokrat seveda tudi primerna restavracija v mestu. In najbližja polnilnici je bila JB. Med drugim ena od tistih, za katero pravijo, da bi morala obvezno dobiti slavno michelinko, če bi nas tujci kaj bolj povohali. JB sta seveda inicialki šefa Janeza Bratovža, zelo priznanega kuharskega mojstra, ki gurmane navdušuje že 24 let. Pravi, da so njegove jedi unikatne, da jih ne boste dobili drugje, visok nivo pa vzdržuje s stalnim izobraževanjem, sledenjem trendom in obveznimi potovanji po svetu. Iz njegove restavracije odhajajo zadovoljni tudi najbolj petični gosti, ki se verjetno pustijo do vhoda pripeljati kar taksistu. Lokacija v centru mesta namreč pomeni tudi pomanjkanje parkirnih mest. Zvečer je bistveno lažje, podnevi pa bo treba uporabiti bližnjo parkirno hišo, če nimate priključnega hibrida, ki ga brezplačno parkirate med polnjenjem.
Janez seveda tudi s svojimi petimi krožniki ni razočaral, saj je ponudil izbrane jedi, za začetek sashimi jadranske tune z wasabijem in ingverjem ter surovo sojino omako. Sledili so domači ravioli, polnjeni s skuto in pistacijo v mesni in smetanovi omaki ter dodanimi gosjimi jetri. Nato pa dva vrhunca - najprej file polenovke z morsko omako (sipina, špinačna in čebulna omaka), sipinim črnilom, artičokami in blazinico iz listnatega testa, v drugo pa počasi pečen jagenjček, zavit v slanino mangulice, zraven pa čebulna marmelada, domača zeljnata lazanja in zelenjavna omaka. Res je bilo prostora že zelo malo, ampak vseeno dovolj še za domači skutin sladoled s pehtranovo kremo, rozinami in pomarančnim prahom.
Med kosilom za 55 EUR sva se tako bogato napolnila dva in s polno baterijo, ki pri 225xe v teoriji dovoli 41 električnih kilometrov, ne bo noben problem brez emisij pripeljati do doma tistemu, ki živi na obrobju Ljubljane.